Pukuprosessi

Puvun valmistusprosessi kestää yleensä noin 4-6 viikkoa, mutta aikataulusta voidaan aina keskustella. Prosessi käsittää seuraavat vaiheet:Ensimmäinen käynti ja tilaus

Ensimmäisen käynnin aikana lyödään lukkoon käyttötarkoituksen mukainen malli ja kangas. Kangas valitaan parhaista villakangaslaaduista laajasta valikoimasta. Samalla otetaan tärkeät mitat.

Tämän jälkeen piirretään kaavat, leikataan kangas ja valmistellaan tukiliinoja päälliskankaan alle.Toinen käynti ja ensimmäinen sovitus

Takki tasapainotetaan olkapäiden sovituksella tarkistamalla etu- ja takapituus. Määritellään vyötärölinja ja napin paikka. Samalla tarkistetaan kauluksen istuvuus.

Tämän jälkeen sovitettu takki puretaan ja tehdään muutokset. Nyt on myös päällystaskujen, taskujen ja vuorien teon aika. Alikaulus, etukantit ja hihat jatkotyöstetään.Kolmas käynti ja toinen sovitus

Olkapäiden ja niskan istuvuus tarkistetaan. Varmistetaan takin tasapaino ja hihojen asento määrätään. Housujen lahkeiden pituus ja vyötärön väljyys laitetaan kuntoon.

Tämän jälkeen kokonaisuus viimeistellään ja varmistetaan lopullinen laatu.Neljäs käynti ja valmis puku

Asiakas saa käsintehdyn laadukkaan vaatteen, johon tulee räätäliliiton tunnus laadun sinetiksi. Samalla asiakas saa perusohjeet puvun säilyttämiseen ja hoitoon.

Yleensä puku on neljännen käynnin jälkeen valmis mukaan otettavaksi. Jos kuitenkin jotain muutostarvetta vielä ilmenee, tehdään tarvittavat säädöt.